top of page
DSCF3840.jpg

DEBYYTTIALBUMI HEIJASTUKSIA
NYT ULKONA

Esikoisalbumi Heijastuksia nyt ulkona

Laulaja-lauluntekijä ja kanteleensoittaja Jutta Rahmel julkaisi esikoisalbuminsa Heijastuksia 21. lokakuuta 2022. Yhdentoista kappaleen kokonaisuus käsittelee muun muassa nähdyksi tulemisen kaipuun, riittämättömyyden tunteen, kipeän rakastumisen sekä ulkopuolisuuden teemoja. 

 

Heijastuksia sukeltaa modernin akustisen indien ja folkin maailmaan rohkeasti ja vahvalla intuitiolla. Albumi esittelee lupaavan laulaja-lauluntekijän, joka tutkii oman visionsa ääriviivoja ennakkoluulottomasti ja vakuuttaa omalla äänellään. Kokonaisuuden tunnelma on hienovarainen ja albumilta löytyy yhtymäkohtia muun muassa Joni Mitchellin, Viitasen Piian ja Chisun musiikkiin ja ilmaisuun.

Kuva: Juho Länsiharju

Ilmaa (single, julkaistu 7.10.2022)

 

 

Ilmaa on artistin neljäs ja samalla viimeinen singlejulkaisu lokakuussa 2022 julkaistulta Heijastuksia-debyyttialbumilta. Rahmelin säveltämä ja äänittämä sekä Joonas Saikkosen (mm. Antti Autio, Elifantree ja Kalevauva.fi) miksaama ja tuottama kappale kuvaa herkällä tavalla näkymättömyyden ja merkityksettömyyden kokemusta suhteessa. Kappale avautuu hienovaraisesti alun kanteleen ja harpun luomasta vedenalaisesta tunnelmasta lopun isoksi pop-soundiksi.

Kuva ja Kansi: Juho Länsiharju

Ilmaa Single Cover Juho Länsiharju.jpg

Katoavaa (single, julkaistu 2.9.2022)

 

 

Katoavaa lainaa tunnelmia Twin Peaksista ja maalaa herkän kuvan luopumisen vaikeudesta

2.9.2022 julkaistu Katoavaa on Rahmelin kolmas singlejulkaisu Heijastuksia-albumilta. Kappale jatkaa artistin pehmeää indie-folk -linjaa. Rahmelin äänittämä ja tuottama sekä Joonas Saikkosen (mm. Antti Autio, Mopo, Elifantree ja Kalevauva.fi) miksaama/tuottama Katoavaa pysäyttää aseistariisuvalla tunnelmallaan. Akustiset soittimet, kuten harppu ja kantele, sekä hienovarainen tuotanto luovat muistumia Sufjan Stevensin ja Twin Peaksin suuntiin.

 

Kappale kertoo luopumisesta ja sen hyväksymisestä, ettei vallitseva tilanne aina muutu vaikka sitä kuinka kovasti toivoisi. Tarinaan sisältyy myös kaipuu nähdyksi tulemisesta sekä kokemus siitä, kun kadottaa itsensä suhteessa.

Kuva ja Kansi: Juho Länsiharju

Katoavaa3000x3000.jpg

Sinut siinä näen (single, julkaistu 13.5.2022)

 

 

“Sinut siinä näen” on ylistys keväälle, luottamukselle ja uuden rakkauden löytymiselle

 

Rahmelin säveltämä, sanoittama ja äänittämä kappale kertoo uuden rakkauden löytymisestä pitkän epävarmuuden sävyttämän ajan jälkeen: “Se kertoo hetkestä, kun kohtaa uuden ihmisen, joka valaisee oman mielen ja osoittaa, että luottamus ja yhteys toiseen voi syntyä aina uudestaan vaikeiden kokemustenkin jälkeen.” - artisti kertoo. 


Sinut siinä näen kietoo yhteen Rahmelin soittaman kanteleen tämän sielukkaan laulutulkinnan kanssa. Kappaleen akustinen ja hienovarainen soundi esittelee artistista kypsemmän puolen lauluntekijänä.

Kuva ja Kansi: Juho Länsiharju

DSCF6275-Edit.jpg

Horisontissa (feat. Antti Pouta) (single, julkaistu 11.3.2022)

 

 

 

Indieartisti Jutta Rahmelin uusi single nyt ulkona! – “Horisontissa” on duetto Pariisin Keväästäkin tutun Antti Poudan kanssa


Horisontissa on Rahmelin ensimmäinen ennakkolohkaisu Heijastuksia-albumilta. Herkkä kappale kertoo kahden ihmisen välillä vallitsevasta etäisyydestä. Joskus etäisyys ottaa vallan suhteessa, ja toinen tuntuu olevan kaukana horisontissa.

 

“Etääntyminen voi tapahtua huomaamatta ja hiljalleen. Elämän kiireet vievät mukanaan ja yhtäkkiä seistään kaukana toisesta. Välille on kasvanut kuilu, jota voi olla vaikeaa kuroa umpeen. Etäisyys voi olla suhteessa jo alun alkaen – toinen voi näyttäytyä lähes mystisen kaukaisena hahmona, johon on vaikeaa saada luotua yhteyttä. Ihastuneena kuitenkin luo mielikuvia toisesta ja pilvilinnojen rakentaminen alkaa. Suhde syvenee vain pienin hatarin askelin, ja lopulta voi kysyä itseltä: onko se mihin tarrautuu oikeasti edes olemassa?”, Rahmel avaa.

 

Folkin ja popin maastoissa liikkuva duetto esittelee uuden, kiehtovan ja kypsemmän puolen helsinkiläisestä laulaja-lauluntekijästä. Kappaleella vierailee Antti Pouta, joka tunnetaan niin sielukkaana sooloartistina kuin mm. Pariisin Kevät -yhtyeestä.

Kuva ja Kansi: Juho Länsiharju

Horisontissa DSCF3928-Enhanced-Edit-2 2000x2000.jpg

The Man of Metropolis Steals Our Hearts

(Sufjan Stevens cover. Single, julkaistu 11.2.2022)

 

 

 

Akustinen ja herkkä folk-versio Sufjan Stevensin The Man of Metropolis Steals Our Hearts -kappaleesta. Kappale löytyy alunperin amerikkalaisartistin kehutulta Illinois-albumilta (2005).

 

Kansi: Sofia Pusa

The Man of Metropolis Steals Our Hearts.jpg

MERELTÄ TUULEE 
LIVE @ MUSIIKKITALO 2017

GHOST MUSIC VIDEO
2020

DEBYYTTI-EP
Varjot kulkevat mukanani
2018

JR_COVER_large.jpg

VAIN ELÄMÄÄ
KAUSI 10 (2019)
TULKOON MITÄ VAAN
VESALA FEAT. AILI JÄRVELÄ & JUTTA RAHMEL

bottom of page