top of page

ARTISTI, SÄVELTÄJÄ & KANTELEENSOITTAJA

"Heijastuksia (debyyttialbumi) kutoo helmeilevää indiepoppia, joka flirttailee eteerisillä kansanmusiikkivaikutteilla. Kardemimmit-yhtyeestä tuttu Jutta Rahmel tietää, kuinka luovitaan herkkyyden eri tasoilla.

Rakastumista, ulkopuolisuutta ja riittämättämyyttä puntaroivat kappaleet muotoutuivat hienovaraisiksi. Konserttikantele kantaa sovituksiin lempeää heleyttä." Juha Seitz / Ilkka-Pohjalainen

Jutta Rahmel on artisti, säveltäjä ja kanteleensoittaja, jonka tekemisen jälkeä on kuultu mm. yhtyeissä Vesala, TuomoOranssi Pazuzu, ja joka on vaikuttanut jo 24 vuoden ajan kantele- ja lauluyhtye Kardemimmeissä. Kansanmusiikkitaustainen laulaja-lauluntekijä julkaisi toisen albuminsa Perhosen vuosi huhtikuussa 2024, ja on aiemmin urallaan julkaissut EP:n Varjot kulkevat mukanani vuonna 2018 sekä englanninkielisiä singlejä 2019-2020. Rahmel julkaisi kokopitkän esikoisalbuminsa Heijastuksia lokakuussa 2022. Molemmat kokopitkät albumit ovat syntyneet yhteistyössä tuottaja Joonas Saikkosen (mm. Litku Klemetti, Antti Autio, Kalevauva.fi) kanssa.

Perhosen siipien havina muuttaa elämän – indieartisti Jutta Rahmelin 12.4.2024 julkaistava toinen albumi Perhosen vuosi leikittelee ylisukupolvisuuden ja identiteettien teemoilla

Kotimaisen indiekentän kiinnostavimpiin artisteihin lukeutuva Jutta Rahmel julkaisee toisen albuminsa Perhosen vuosi 12.4.2024. Rahmelin säveltämä, sanoittama, sovittama, tuottama ja äänittämä kahdentoista kappaleen kokonaisuus liikkuu luontevasti tunnelmoivan indie folkin ja lauluntekijäpopin välillä.


Perhosen vuosi syventyy ylisukupolvisuuden ja identiteettien teemoihin, ja käsittelee sukupolvien ketjua sekä niiden välistä yhteyttä ja kuilua. Albumi peilaa aihetta Rahmelin oman henkilöhistorian ja tämän suvun tarinoiden kautta ja keskittyy erityisesti naisten - äitien, tyttärien, tätien ja siskojen - osittain myös fiktiivisiin - kokemuksiin. Idea albumin tekoon syntyi artistin halusta löytää yhteys omiin juuriinsa.

Uusi albumi käsittelee lisäksi elämän kiertokulkua, sukupolvien ja maailman muuttumista sekä artistin omaa kasvua niin lapsesta aikuisuuteen kuin henkistä muutosta kuvaannollisesti perhosen elämänkaaren kautta. Metamorfoosi symboloi albumin tarinoissa myös ihmisen ja luonnon uusiutumiskykyä.

 

Perhosten siipien havinan voi havaita albumin musiikillisessa maailmassa ja sen herkkyydessä. Hienovaraisuus kuljettaa kuulijaa läpi albumin sen kantavana teemana. Rahmelin tavaramerkiksi noussut laulaja-lauluntekijäpop ja indie folk on pohdiskelevaa, mutta sävellykset löytävät myös ääripäitä ja dynamiikkaa. Melankolia sävyttää monin paikoin kappaleita, ja Rahmelin taito on tuoda surullisiinkin väreihin usein myös toivoa ja valonpilkahduksia. Pitkin albumia kuuluva 39-kielinen konserttikantele luo akustisen pohjavärinän levylle, vaikka musiikki on paikoin edeltäjästään poiketen enemmän pop-kategoriaan solahtavaa kuin folkkia.

 

Perhosen vuosi on tehty yhteistyössä Joonas Saikkosen (mm. Litku Klemetti, Antti Autio, Linda Fredriksson, Kalevauva.fi) kanssa. Saikkonen on toiminut levyn miksaajana ja co-tuottajana. Albumin on masteroinut Jarno Alho (Alho Audio Mastering). 

bottom of page